Battlefield tour 2023

In het kader van de Haagse Vrijheidsweken hebben wij (samen met de Studiegroep Historisch Ockenburg) een groot aantal battlefield wandelingen over  Ockenburg gelopen.  In totaal hebben ongeveer 179 personen hieraan deelgenomen.

Op dit moment zijn geen tours gepland.
Volgend jaar in het voorjaar gaan wij deze weer plannen.

De komende tijd gebruiken wij om ook een andere battlefield tour Slag om de Residentie uit te stippelen. Dat zal een bustour worden. In tegenstelling tot de wandeltour, zal de bustour niet gratis zijn, maar tegen kostprijs. Met een bustour (een dagtour incl. lunch) zullen veel plekken bezocht kunnen worden waar toen heftig gevochten is: Valkenburg, Ypenburg, Loosduinen, Wateringen en Ockenburg (waar dan ook aandacht zal zijn voor de aanval van het Regiment Jagers).

Maar ook een middag-bustour waar alleen Ockenburg, Loosduinen, Monster en Wateringen worden bezocht en waarbij de aanval van de Grenadiers en Jagers goed in beeld zal komen, wordt onderzocht. De prijs voor de middag-tour met een midi-bus zal waarschijnlijk €  30,– bedragen.

Heeft u interesse? Data voor mogelijke tours:

deze worden begin januari 2024 hier bekend gemaakt.

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar:   militaireerehof@gmail.com   Graag daarin aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat.

Is er nader nieuws dan zullen wij u op deze plek informeren.

Blijf ons volgen !!