Battlefield tour 2023

In het kader van de Haagse Vrijheidsweken hebben wij (samen met de Studiegroep Historisch Ockenburg) een groot aantal battlefield wandelingen over  Ockenburg gelopen.  In totaal hebben ongeveer 179 personen hieraan deelgenomen.

Op dit moment zijn geen tours gepland.

De komende tijd gebruiken wij om een battlefield tour Slag om de Residentie uit te stippelen. Dat zal een bustour worden. In tegenstelling tot de wandeltour, zal de bustour niet gratis zijn, maar tegen kostprijs. Met een bustour (een dagtour incl. lunch) zullen veel plekken bezocht kunnen worden waar toen heftig gevochten is: Valkenburg, Wassenaar, Ypenburg, Loosduinen en Ockenburg (waar dan ook aandacht zal zijn voor de aanval van het Regiment Jagers).

Maar ook een middag-bustour waar alleen Ockenburg, Loosduinen, Monster en Wateringen worden bezocht en waarbij de aanval van de Grenadiers en Jagers goed in beeld zal komen, wordt onderzocht. De prijs voor de middag-tour zal €  30,– bedragen

Heeft u interesse? Data voor mogelijke tours:

23 september 2023  middag-tour Ockenburg
30 september 2023  dag-tour       Slag om Den Haag

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar:   militaireerehof@gmail.com   Graag daarin aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat.

Is er nader nieuws dan zullen wij u op deze plek informeren.

Blijf ons volgen !!