Herdenking 10 mei 2023

Op woensdag 10 mei 2023 zal weer de jaarlijkse herdenking gehouden worden op het Militaire Erehof gelegen op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag. De organisatie is in volle gang.

Vanaf 15:00 uur verwachten wij u in de ontvangstruimte van de begraafplaats. Om 15:45 gaat u gezamenlijk met de ceremoniemeester naar het Militaire Erehof. Om 16:00  uur vangt daar de herdenking aan. Leerlingen van het VCL zullen ook dit jaar weer aanwezig zijn. De herdenking zal iets meer dan 3 kwartier duren. Wilt u bij de herdenking aanwezig zijn, stuurt u ons dan even een email en geef daarin aan met hoeveel personen u denkt te komen. Dit i.v.m. het aantal zitplaatsen.

In de loop van de maand juni 2023 verschijnt nog een speciaal Nieuwsbulletin. Wilt u op de verzendlijst komen zodat u ook een exemplaar krijgt, stuurt u ook dan even een email.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk verzorgen wij ook dit jaar weer een livestream. U kunt via de live stream (start om even voor 4 uur in de middag) de herdenking volgen. De livestream is hier te volgen.

Voorafgaand aan de herdenking zullen leerlingen van het VCL witte chrysanten plaatsen op het graf van korporaal van ’t Zelfde, zoals zijn dochters dat vanaf 1941 jaarlijks deden. Die traditie hebben de leerlingen van het VCL enkele jaren geleden op zich genomen.

We hopen ook dit jaar weer op een mooie betekenisvolle herdenking!