Lichtjes op oorlogsgraven 2022

Dit jaar zal er op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag voor een zevende keer lichtjes geplaatst worden op de graven van hen die slachtoffer zijn van de Tweede Wereldoorlog.
Dat doen wij op de namiddag voor kerst. Dus op zaterdag 24 december 2022.
Hoe wij op die dag moeten omgaan met de Covid-19 maatregelen zal pas over enige tijd duidelijk zijn.
Tussen 4 en 5 uur zullen wij op de daarvoor in aanmerking komende graven lichtjes gaan plaatsen.
Wij bezoeken dan het Nederlandse Militaire Erehof. Vervolgens het Engelse Militaire Erehof (Royal Navy) uit de Eerste Wereldoorlog. De individuele graven van oorlogsslachtoffers, alsmede een bijzondere plek met een zeer bijzonder verhaal die wij dit jaar voor het eerst gaan bezoeken en tenslotte het massagraf van burgers die omkwamen tijdens het bombardement van de Haagse wijk Bezuidenhout.

Nadere informatie volgt.

 

 

2 reacties

    • Voor dit jaar zag ik uw bericht, door drukte, te laat. Ik neem contact met u op zodra wij met de voorbereiding van de herdenking op 10 mei 2021 beginnen. Hopelijk kan die herdenking volgend jaar weer wat uitgebreider plaats vinden dan in dit jaar. Wij houden even contact.

Reacties zijn gesloten.