Lichtjes op oorlogsgraven 2021

Dit jaar zal er op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag voor een zesde keer lichtjes geplaatst worden op de graven van hen die slachtoffer zijn van de Tweede Wereldoorlog.
Dat doen wij op de namiddag voor kerst. Dus op vrijdag 24 december 2021.
Hoe wij op die dag moeten omgaan met de Covid-19 maatregelen zal pas over enige tijd duidelijk zijn.
Tussen 4 en 5 uur zullen wij op de daarvoor in aanmerking komende graven lichtjes gaan plaatsen.
Wij bezoeken dan het Nederlandse Militaire Erehof. Vervolgens het Engelse Militaire Erehof (Royal Navy) uit de Eerste Wereldoorlog. De individuele graven van oorlogsslachtoffers en tenslotte het massagraf van burgers die omkwamen tijdens het bombardement van de Haagse wijk Bezuidenhout.

Nadere informatie volgt na persconferentie op 18 december 2021.
Na de persconferentie hebben wij besloten om in kleine kring wel de kaarsen te gaan plaatsen. Een verslag (hopelijk plus filmpje) plaatsen wij op Facebook en later hier. Wij roepen u dan ook op dit jaar niet naar lichtjes op oorlogsgraven te komen. Op deze wijze kunnen wij voor deze kleine groep een veilige onderlinge afstand garanderen. Wij wensen u fijne feestdagen en blijf gezond!

 

 

2 reacties

    • Voor dit jaar zag ik uw bericht, door drukte, te laat. Ik neem contact met u op zodra wij met de voorbereiding van de herdenking op 10 mei 2021 beginnen. Hopelijk kan die herdenking volgend jaar weer wat uitgebreider plaats vinden dan in dit jaar. Wij houden even contact.

Reacties zijn gesloten.