Op zondag 10 mei 2020 zal het precies 80 jaar geleden geweest zijn dat Nederland betrokken raakte bij de tweede wereldoorlog. Tevens het begin van de korte Slag om de Residentie.
De voorbereidingen voor een herdenking op het Militaire Erehof waren opgestart, maar door de Corona-maatregelen hebben wij de voorbereiding stilgelegd.

Aangezien de door de overheid getroffen maatregelen ook op 10 mei nog zullen gelden, kunnen wij geen herdenking organiseren zoals u die van ons gewend bent.
Dit jaar zal er een herdenking gehouden worden in aangepaste vorm. Aanwezig zullen zijn de burgemeester van Den Haag, de heer Remkes, namens de Cavalerie zal kolonel van Dalen aanwezig zijn en namens het Garderegiment Grenadiers en Jagers zal luitenant-kolonel de Beus aanwezig zijn.
Gelet op het aantal personen dat op het Erehof mag staan worden anderen (dus ook nabestaanden) geweerd. Wij verzoeken u allen om thuis te blijven. Naast een toespraak  zullen er kransen gelegd worden.

Via een live stream (start om even voor 4 uur in de middag) kunt u daar van huis uit getuigen van zijn.

U moet daarvoor gaan naar    www.streamingweb.nl

Wachtwoord           10520

Op 10 mei in de ochtend zal een docent en een leerling van het VCL witte chrysanten plaatsen op het graf van korporaal van ‘t Zelfde, zoals zijn dochters dat vanaf 1941 jaarlijks deden. Die traditie hebben de leerlingen van het VCL enkele jaren geleden op zich genomen.

2 reacties

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment