Maandag 24 december 2018 verzamelden tegen de klok van 4 uur een 15-tal mensen in de ontvangstruimte van de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag. Zij werden daar verwelkomd met koffie en  zang.
Een ieder kwam daar met het voornemen om lichtjes te plaatsen op oorlogsgraven.
Lichtjes die vanaf kerstavond tot en met de 2e kerstdag zouden branden.
Wij liepen langs familiegraven waar iemand in begraven ligt die door oorlogshandelingen is omgekomen. De jongste onder ons plaatste daar een lichtje en vervolgens werd bij dat graf het verhaal verteld wat de overledene is overkomen.
Verder bezochten wij het Militaire Erehof met 167 graven van militairen die in de mei-dagen van 1940 zijn gesneuveld., het Erehof van de Engelsen uit de 1e wereldoorlog en wij sloten af bij het massagraf van de burgers die omkwamen bij het bombardement op de wijk Bezuidenhout.

Landelijk deden 335 begraafplaatsen met ons mee.
Op 24 december 2019 zal zeker een nieuwe lichtjes op oorlogsgraven plaats vinden.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment